Courant sikkerhedskultur-profil - Courant

Sikkerhedskultur-profil 

95% af alle succesfulde angreb skyldes en menneskelig fejl ifølge en analyse lavet af World Economic Forum. Derfor er det vigtigt at kigge på, hvor moden organisationen er til at modstå angreb – ellers er de fleste tekniske løsninger uden effekt.

Hvad kan det så være for nogle forhold vi kender til fra forskningen, som kan være lidt vanskelige at få til at virke i praksis.

Det kunne f.eks. være, udfordringer med at efterleve sikkerhedspolitikker. Her ses mange eksempler på, at dette ofte regnes som bruger fejl, fordi de enten ‘ikke forstår risikoen’ eller ‘er bare ikke udfører opgaven’. Forskning viser dog, at manglende overholdelse, også kaldet ‘regelbøjning’, ofte skyldes et valg mellem at følge sikkerhedspolitikker eller opretholde produktiviteten. De fleste vælger produktivitet, fordi det også er, hvad chefen og organisationen prioriterer højst i dagligdagen, og belønner på forskellig vis.

Medarbejderne er typisk indstillet på at beskytte deres produktivitet og er opmærksomme på, hvor meget tid og indsats de bruger på ikke-produktive opgaver. Dette kan føre til begrebet ‘Compliance Budget’. Efterhånden som dagen skrider frem, og opgaverne hober sig op, stiger sandsynligheden for, at de bliver for meget og omgås.

En typisk reaktion på regelbøjning er øget sikkerhedsbevidsthed og uddannelse, altså at ’tilpasse mennesket til opgaven’. Men Human Factors-forskning har længe vist, at det er mere effektivt at ’tilpasse opgaven til mennesket’. Sikkerhedsbevidsthed og træning har en rolle, men bør ikke være førstevalg, da det ikke hjælper med opgaver, der er umulige, fejlbehæftede eller for ressourcekrævende.

Mål jeres cyber security kultur med Courant Sikkerhedskultur-profil

Courant tager afsæt i det vi ved fra såvel vores egen forskning, som vores dybe viden om og lange erfaring med, hvad de bedste gør på for at opnå succes på området.

Vi har fra forskningen længe vidst, at sikkerhedsforanstaltninger ikke kan være effektive, hvis mennesker hverken er villige eller i stand til at bruge dem.  Hos Courant er vi eksperter i at bistå jer med, hvordan I undgår sådanne faldgruber, samtidig med vi hjælper vores kunder med at finde vej i junglen af gode råd, så vi tager fat i det som virker netop hos jer.

En af de første skridt til at komme endnu tættere på succes inden for området kan være at tage udgangspunkt i en måling på nogle kulturfaktorer.

Courant tilbyder flere forskellige målinger, herunder en gratis første måling på nogle væsentlige forhold, der kan være et lille skridt på vejen til en mere være sikker hverdag.

Med Courants sikkerhedskultur-profil kigger vi på 7 områder der er med til at sikre fælles værdier, vaner, opfattelser og handlinger:

  1. Ledelsesengagement
  2. Medarbejderinvolvering
  3. Åben kommunikation
  4. Løbende uddannelse
  5. Proaktiv risikostyring
  6. Kontinuerlig forbedring
  7. Dominerende værdier

En sikkerhedskultur-profil viser, hvor modne organisationen ifølge ledelse og medarbejdere er på ovenstående områder.

Desuden vises resultatet fra 3 generelle – og frivillige – spørgsmål om sikkerhedssituationen.

Tilsammen får I et billede som kan hjælpe organisationer et skridt videre med sikkerhedsarbejdet, fordi I nu kan arbejde både med processer, teknologi og human factors i samspil – for jeres egen hele Danmarks bedste.

Test og rapport er gratis, men kræver at organisationen er oprettet i Courants SurveyMonkey.

Alle besvarelser er anonyme og vi indsamler ikke persondata.

Kontakt Morten på [email protected] eller +45 20543002.

—————————————————

Gå til testen her.

————————————————–