Scrum med test first mindset™

Scrum er efterhånden en accepteret og velprøvet best practice for agil (software) udvikling, og principperne anvendes mere eller mindre i et meget stort antal organisationen store som små. Effekten af Scrum er større eller mindre og nogle gange udebliver den desværre helt fordi output ikke passer ind i strategien, eller giver de nye digitale forretningsmuligheder som var påtænkt [1].

Derfor er der forskellige bud på hvordan Scrum kan gøres mere effektiv.

Vores bud er AT TESTE FØR SPRINT for at få undersøgt hypoteser og antagelser, og presse essensen ud af disse, INDEN det efterfølgende arbejde. På den måde kommer brugerne hurtigere i centrum end i dag, og så hele forløbet bliver brugercentreret.

Til at støtte Product Owner rollen i Scrum introducerer vi et Innovative Test Team der hjælper med at teste brugernes reaktioner inden der overhoved bliver udviklet én eneste linje kode.

Her 5 almindelige misopfattelser vi prøver at fange tidligt med Scrum med test first mindset™:

Handling før holdning

  • Denne misopfattelse er tidstypisk og måske den vigtigste af de fem Den går ud på, at vi tro at adfærdsændring går gennem at forklare, kommunikere og instruere andre (vores målgruppe), fordi antagelsen er, at hvis vi kan overbevise, så kommer adfærds ændringen af sig selv. Men de seneste adfærds forskning viser at adfærds ændringer kun kommer gennem handlinger.

 

Indforstået dagsorden

  • Vi er alle ramt af en kompleks hverdag, hvor adfærdsændringer kræver meget store mængder af information for at kunne udmønte sig i konkret adfærd og specielt når det drejer sig teknologi rammer vi mange forskellige abstraktions niveauer. Derfor er det uhyre vigtigt, at vi kan identificere den konkrete adfærd vi ønsker efter en ændring. Den problemstilling gør sig i den grad gældende for IT systemer, så inden vi begynder at kode må vi konkretisere den digitale adfærd vi ønsker og ikke bare stille funktioner til rådighed.

 

Tilstrækkelig båndbredde

  • Vi kommunikerer til vores målgruppe og stakeholdere ideer, som umiddelbart fornuftige og rationelle, men de er sjældent i stand til at omsætte det til virkelighed, når hverdagen rammer. Vi har ganske enkelt ikke den båndbredde der skal at ændre os, når hverdagen stiller krav og det gør i et moderne samfund.

 

Kontekst

  • Hvis ikke vi skaber den rigtige kontekst, skaber vi ikke den rigtige adfærd. Ny kontekst ny adfærd. Det betyder at vi skal investere meget mere i at teste kontekst hos vores målgruppe, så vi forstå at skabe den rigtige inden vi begynder at kode.

 

Overvurdering

  • Vi overvurderer os selv – det viser all studier – vores behagelige optimisme (glæden ved at forestille sig noget nyt og spændende) bliver årsagen til vores nederlag. Vi laver urealistiske projektplaner, som ingen har en realistisk mulighed for at løse – også begynder vi at pege fingre ad hinanden.

 

Så med en forholdsvis lille initial indsats, som er fakta baseret, kan vi imødegå de mest almindelige årsager (fejlhypoteser/antagelser) til at teknologi adfærd ikke ændres, som vi havde håbet.

 

Scrum med test first mindset™ udbydes i samarbejde med Peter Edwards (Agile Coach and Digital Transformation advisor) som udviklet modellen og anvendt den til at optimerer Sundhed.dk som har mere end 3 millioner besøgende pr. måned. Peter er associeret partner hos Courant.

 

Kilde:

[1] Generelt fejler op til 70% af alle forandringstiltag, Kotter, 2008, (p12/13)) og 64% af software features tages aldrig eller næsten aldrig i brug (https://www.mountaingoatsoftware.com/blog/are-64-of-features-really-rarely-or-never-used ) og Scrum/Agile reducerer kun dette tal ganske lidt.

 

Scrum med test first mindset™ er en ekstra brik som kan tilpasses til jeres specifikke brug af Scrum, og kan derfor give fordele til både meget og mindre erfarende organisationer.

Vi sammensætter et forløb tilpasset jeres situation uanset om I har 100 sprint kørende parallelt eller skal i gang med jeres første sprint.

Ring til Morten Aaby på 2054 3002 eller benyt formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt.